Oferta szkoleniowa dla restauracji

Profesjonalne szkolenia kucharsko gastronomiczne na terenie całego kraju prowadzą najlepsi szefowie kuchni, którzy dzięki swojemu doświadczeniu zdobyli m.in. Mistrzostwo Świata BBQ, brązowy medal podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie.

W naszej ofercie znajdują się 3 opcje szkoleniowe, dostosowane do potrzeb Klienta.

SZKOLENIE PODSTAWOWE

Program skierowany do restauratorów i szefów kuchni chcących podnosić kompetencje pracowników kuchni.

Szkolenie kulinarno – gastronomiczne personelu / Rewitalizacja karty menu i propozycja dań autorskich dostosowanych do potrzeb Klienta / Podręcznik technologiczny dla pracowników kuchni zawierający menu z recepturami i zdjęciami dań / Konsultacje i kontrolowanie jakości nowych potraw.

2 dni szkoleniowe w obiekcie Klienta.

Orientacyjny koszt: 8.000 PLN

SZKOLENIE OPTYMALNE

Program skierowany do restauratorów chcących podnosić kompetencje pracowników kuchni oraz wprowadzić zmiany w organizacji pracy swojego obiektu gastronomicznego.

Szkolenia kulinarno – gastronomiczne personelu / Rewitalizacja karty menu i propozycja dań autorskich dostosowanych do potrzeb Klienta / HACCP – ogólne zasady i pojęcia. Utworzenie księgi HACCP, wyznaczenie punktów krytycznych, wykonanie tabel monitorujących oraz harmonogramów czystości / Ergonomiczne ustawienie urządzeń gastronomicznych / Doradztwo i opracowanie podręczników operacyjnych / Podręcznik technologiczny dla pracowników kuchni zawierający menu z recepturami i zdjęciami dań / Konsultacje i kontrolowanie jakości nowych potraw / 1 audyt po wprowadzonym systemie HACCP.

5 dni szkoleniowych w obiekcie Klienta.

Orientacyjny koszt: 20.000 PLN

SZKOLENIE KOMPLEKSOWE

Program skierowany do przyszłych restauratorów oraz restauratorów chcących wprowadzić znaczne zmiany w organizacji pracy swojego obiektu gastronomicznego.

Szkolenia kulinarno – gastronomiczne personelu / Rewitalizacja karty menu i propozycja dań autorskich dostosowanych do potrzeb Klienta / HACCP – ogólne zasady i pojęcia. Utworzenie księgi HACCP, wyznaczenie punktów krytycznych, wykonanie tabel monitorujących oraz harmonogramów czystości / Ergonomiczne ustawienie urządzeń gastronomicznych / Doradztwo w zakupie sprzętu i wyposażenia (współpracujemy z wiodącymi firmami w swojej branży, na terenie całego kraju) / Doradztwo i opracowanie podręczników operacyjnych / Podręcznik technologiczny dla pracowników kuchni zawierający menu z recepturami i zdjęciami dań / Przedstawienie propozycji firm dostawców i producentów oraz pomoc w podpisywaniu umów partnerskich i sponsorskich / Opracowanie struktury organizacyjnej obiektu, procedur pracy i doradztwo personalne / Opracowanie zakresów obowiązków pracowników i instrukcji stanowiskowych / Konsultacje i kontrolowanie jakości nowych potraw / 3 audyty po wprowadzonym systemie HACCP / Opieka merytoryczna.

10 dni szkoleniowych w obiekcie Klienta.

Orientacyjny koszt: 40.000 PLN

Bezpłatne szkolenia w ramach KFS

Powiatowe Urzędy Pracy posiadają środki unijne i finansują szkolenia pracodawców i pracowników!

Złożenie wniosku o sfinansowanie szkolenia dla jednego kucharza, to oczywiście korzyść dla całej restauracji, ponieważ udział w szkoleniu mogą wziąć wszyscy pracownicy kuchni.